De passie voor het ambacht, dat was 21 jaar geleden de drijfveer voor Jaap van Dijk om het eerste cottagebankje te maken, wat uiteindelijk het begin werd van TIMZOWOOD LIVING. Inmiddels is TIMZOWOOD LIVING uitgegroeid tot een familiebedrijf waar wij alles zelf doen: van het ontwerpen van de producten tot de eerste samples uitwerken in onze werkplaats, het begeleiden van de producenten, maar ook de styling, presentatie, fotografie, verkoop en levering van onze grote producten.

TIMZOWOOD LIVING ontwikkelt meubelen van hoge kwaliteit die uitsluitend gemaakt worden van natuurlijke materialen: grenen en rubberhout uit kweekbossen en duurzame bosbouw. Alles wordt gemaakt in kleine werkplaatsen in Polen en Sri Lanka, waar respectvol wordt omgegaan met materialen en met de mensen die de producten maken. Hier wordt nog op een ambachtelijke manier geproduceerd, vanuit vakmanschap. Een stukje natuur verwerken in het meubelstuk; het eindresultaat is een kwaliteitsproduct waar de nerven en oneffenheden van de boom nog in te zien zijn. Voor de afwerking worden alleen watergedragen lakken gebruikt.

Jaap, zijn vrouw Jacqueline en dochter Zoë ontwerpen samen de nieuwe producten. Daarna maakt Jaap eerst een voorbeeld, dat wordt dan verder uitgewerkt tot het defintieve product. Zoë verzorgt vervolgens de styling en fotografie, waarna het nieuwe artikel naar een van onze producenten gaat.

De producenten worden geselecteerd op kwaliteit, prijs en bereidheid om een langere samenwerking aan te gaan. Daarbij vinden we het belangrijk dat een producent de meubelen op onze manier wil maken, met de door ons aangegeven materialen en afwerkingen. Alleen producenten die met respect omgaan met hun werknemers en de materialen komen in aanmerking voor een langdurige samenwerking.

De betrokken werkplaatsen worden zo goed mogelijk begeleid om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Onze manier van werken is gebaseerd op wederzijds begrip en ontwikkeling, we zetten geen zware druk op levertermijnen en prijzen. Hoge werkdruk en te lage prijzen zetten aan tot slechte werkomstandigheden en slechte kwaliteit. Ons doel is een mooi product te ontvangen tegen een werkbare prijs. Jaap: "Het geeft zoveel voldoening de kleine werkplaatsen te zien groeien in de loop der jaren, bij ieder bezoek wordt er geëvalueerd en gekeken wat de verbeterpunten zijn voor het productieproces en de arbeiders. Wij sturen regelmatig machines en financieren nieuwe investeringen totdat een producent dat zelf kan doen"

Na binnenkomst in Nederland worden alle producten gecontroleerd op kwaliteit en uitgeleverd. Kleine stukken versturen wij per pakketpost; grote meubelstukken worden door onze eigen chauffeur afgeleverd, zodat wij meteen persoonlijk contact hebben met onze klanten.

© 2016 - 2024 Timzowood Living | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel